Nog op zoek naar invulling voor
uw studiedagen? Bekijk ons aanbod
Ondersteuning nodig bij fusietrajecten?
Laat ons meedenken!
Een missie- en visietraject
met bevlogenheid als vertrekpunt
Van Nationaal Programma Onderwijs
naar eigen School Programma
Trots! Op onze publicatie:
Impact in het Onderwijs

Bedrijfstheater

Samenwerken en samen werken zijn verschillende werkwijzen die vragen om bewustwording van team- en persoonlijke gedragspatronen. En hoe beter te ontdekken dan door te DOEN! sSprong combineert theorie met inzet van actieve werkvormen zoals bedrijfstheater. 

Aan de hand van theatrale interventies verzamelen we thema’s, bespreken we lastige onderwerpen en maken we verbinding met deelnemers. Bedrijfstheater brengt jouw werkvloer in het theater en vooral het theater naar jouw werkvloer. Aan de hand van herkenbare scènes, sketches en liedjes maken we verbinding tussen deelnemer en thema’s. Voelbare onderstromen worden bespreekbaar en krijgen een stem. Deelnemers maken contact met elkaar én het thema. Ze snappen waar het thema over gaat, beleven wat het voor hen en de organisatie betekent en worden uitgenodigd om zelf de eerste stappen te zetten. 

Behalve als kick-off (of als kick-out en/of evaluatietool), is bedrijfstheater uitstekend in te zetten in het midden van een traject als energiek tussendoortje waarbij je nieuwe inzichten krijgt. 

Voor inspiratie zie ook: Live games en Drumworkshop.

 • Praktische informatie
  Duur:           In overleg
  Uitvoering:           Op locatie van de (onderwijs)organisatie
  Niveau:           Hbo-niveau
  Prijs:           Op aanvraag

  Overig: 
  • De begeleidingstrajecten zijn voor iedereen toegankelijk; dat wil zeggen dat er geen specifieke opleidingseisen worden gesteld. 
  • Waar gesproken wordt van een dagdeel betekent dit 3 tot 3,5 uur begeleiding incl. pauzes. Waar gesproken wordt over een dag of twee aaneengesloten dagdelen betekent dit 6 tot 7 uren begeleiding incl. pauzes. Er is geen zelfstudie vereist en lesmaterialen zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld. 
  • Ingeval er sprake is van restitutie, hanteert sSprong een terugbetalingstermijn van 14 dagen. 

  Het bedrijfstheater wordt uitgevoerd in samenwerking met Act Inc.

Partners