Nog op zoek naar invulling voor
uw studiedagen? Bekijk ons aanbod
Ondersteuning nodig bij fusietrajecten?
Laat ons meedenken!
Een missie- en visietraject
met bevlogenheid als vertrekpunt
Van Nationaal Programma Onderwijs
naar eigen School Programma
Trots! Op onze publicatie:
Impact in het Onderwijs

Live games

Samenwerken en samen werken zijn verschillende werkwijzen die vragen om bewustwording van team- en persoonlijke gedragspatronen. En hoe beter te ontdekken dan door te DOEN! sSprong combineert theorie met inzet van actieve werkvormen zoals live games. 

In live games speel je een wedstrijd met jouw praktijk. Je dompelt je onder in een spel met een spannende verhaallijn, waar je je skills kunt verbeteren. Je speelt met een uitdagende case en echte karakters. In teams bedenk je slimme tactieken en voert die uit, om te winnen. 

De live games s(t)imuleren deelnemers in een team om complexe vaardigheden toe te passen. Dit doen ze in een goed verhaal ontleend aan de werkelijkheid en zo ‘close to your skin’ dat je als vanzelf wordt geactiveerd om mee te doen en punten te verzamelen voor jouw team! Door gamemechanismes als levels, beloning, learning loops toe te passen versnelt en verdiept het leren en het leereffect. In leerloops bedenk je je tactiek, ga je in actie, reflecteer je en haal je de essentie op. 

Voor inspiratie zie ook: Bedrijfstheater en Drumworkshop.

 • Inhoud
  We onderscheiden hierbij enkele games: 

  1 | Plug-and-play games 
  Themagames die je één of twee dagdelen speelt. Als deelnemer speel je meerdere rondes die logisch passen bij het onderwerp. 

  2 | Applied Gaming Program 
  Bestaande kennis- en leerprogramma’s worden omgebouwd tot een game. Met voorbereidingsopdrachten en (mini)games spelen deelnemers een volledige live game-versie van het trainingsprogramma. 

  3 | Next Generation Business Game 
  Deze game is een leer-, ontwikkel-, speel- en broedplaats voor nieuwe business waarbij een goede innovatievraag centraal staat.
 • Praktische informatie
  Duur:           1 of 2 dagdelen
  Uitvoering:           Op locatie van de (onderwijs)organisatie
  Niveau:           Hbo-niveau
  Prijs:           Op aanvraag

  Overig: 
  • De begeleidingstrajecten zijn voor iedereen toegankelijk; dat wil zeggen dat er geen specifieke opleidingseisen worden gesteld. 
  • Waar gesproken wordt van een dagdeel betekent dit 3 tot 3,5 uur begeleiding incl. pauzes. Waar gesproken wordt over een dag of twee aaneengesloten dagdelen betekent dit 6 tot 7 uren begeleiding incl. pauzes. Er is geen zelfstudie vereist en lesmaterialen zijn inbegrepen, tenzij anders vermeld. 
  • Ingeval er sprake is van restitutie, hanteert sSprong een terugbetalingstermijn van 14 dagen. 

  De live games worden uitgevoerd in samenwerking met Act Inc.

Partners